Oslo Business for Peace Foundation og Oslo Business for Peace Award

Oslo Chamber of Commerce har siden oppstarten i 2007 samarbeidet og støttet Oslo Business for Peace Foundation og Oslo Business for Peace Award.

Oslo Business for Peace Award er den høyeste annerkjennelsen en forretningsmann/-kvinne kan få for etisk forretningsadferd.

Business for Peace Foundation har som mål om å være en pådriver for forretningsverdig oppførsel, gjennom de eksemplene som er vist av prisvinnerne og skal gjennom sine aktiviteter fremme en større forståelse av forholdet mellom næringsliv og fred.

Et av de viktigste målene for Business for Peace Foundation er å øke bevisstheten rundt etisk forretningspraksis, samt å være en pådriver for å omdefinere allmennhetens oppfatning av hva suksess er og hva det vil si å være en vellykket forretningsmann/-kvinne. Så langt har suksess først og fremst blitt målt med økonomiske briller. Gjennom å innføre et bredere normativt begrep om hva det vil si å være forretningsverdig, er målet å komplementere det bildet og den oppfatningen av hva folk mener legger i ordet suksess. Visjonen deres er at alle bedriftsledere har som formål å forbedre samfunnet. Dette krever at du er «businessworthy», og på en etisk og ansvarlig måte skaper verdier både for næringslivet og for samfunnet.

International Chamber of Commerce/World Chamber Federation (ICC WCF), verdens største forretningsorganisasjon, er den nominerende part for denne utmerkelsen, sammen med UNDP og Global Impact.

Vinnerne for 2017 ble annonsert i mars og det er fire bemerkelsesverdige personer fra Singapore/Bangladesh, Canada, Sør-Afrika/USA og Iran/USA.

Durreen Shahnaz Elon Musk Harley Seyedin Murad Al-Katib

Klikk deg inn under for å lese mer om de fire vinnerne.

Ikke gå glipp av å delta på denne flotte seremonien i Oslo Rådhus 16. mai. Du melder deg på ved å klikke deg inn på denne linken.